tisdag 19 april 2016

Vad är en tillgång och våga ta risk

De flesta vet egentligen inte vad en tillgång är. Inte heller skillnaden på en tillgång och skuld. Här kommer det enkla svaret.

En tillgång generar pengar till din inkomst!
En skuld generar mer till din utgift!
De rika köper tillgångar medans de fattiga förvärvar skulder.

Det hela handlar om att skaffa kunskap om en(eller flera) tillgångar.
Har du ett intresse för något som kan generera inkomst, gå djupare. Dina kunskaper kommer minimera risken. När du har ditt månadssparande som du slaviskt börjat med efter läst ett av mina tidigare inlägg så ska du använda en del av dem till att köpa tillgångar.

Kom ihåg att få pengarna att jobba för dig och inte tvärtom. Låt dem inte ligga kvar på soffan och vinka hej då när du ska iväg på jobbet. De kan jobba de med.

Tillgångslag kan variera. En del, som jag, har ett aktiesparande. En del har eget företag, fastigheter, räntor, hobby, intellektuell egendom mm
Pengar som jobbar för dig, även när du inte jobbar. För du kommer inte bli rik av vanlig kneglön. Det handlar om att ta en lite extra risk och kunna komma ur ekorrhjulet. Just risk är i gemene svensk jantelagsföljande människas öra olustigt. Risk är farligt och gud förbjude om det händer mina surt förvärvade pengar något. Men det är just detta som håller dig på plats! Fortsätt arbeta hårt, hoppas på minimal löneförhöjning, betala skatt, amorteringar, försäkringar mm mm. Låter kul? Naeee...och det kommer absolut inte generera något utöver det vanliga.



Du måste komma över rädslan för risken. Ändra synsättet och var inte cynisk. Bort med de dåliga vanorna. Var inte lat och arrogant. Detta är en bra början. Även att inte va rädd för pengarna i sig. Det finns många rika där ute som fortfarande är rädd för pengar. Som kan helt tappa greppet i motgångar.

Jag investerar i aktier som jag verkligen tror på i framtiden och som har en lönsam verksamhet.
Det är det jag kan och tycker är enklast. Vad är din grej?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar